tiistai 14. helmikuuta 2012

Happy Valentine's Day

Eli Hyvää Ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti.

Ei ole nyt viime aikoina tullut itse edes kaupassa käytyä joten en osaa sanoa kuinka kaupallinen tapahtuma Valentine's Day täällä on. Tarkoitus oli kyllä piipahtaa Homecentressä ennen tätä päivää mutta se on nyt vähän jäänyt... On ollut niin "kiire" :D

Asiaan, tänään käytiin tutustumassa pojan tulevaan kouluun ja yllätys yllätys, hän aloittaakin siellä jo lauantaina :D Eli täällä siis viikko alkaa lauantaista ja päättyy perjantaihin.

Koulu vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Jos nyt ensimmäisen visiitin perusteella voi jotain sanoa niin kaikki opettajat ketkä näkyivät niin olivat todella energisiä ja hyväntuulisia ja hymyilivät koko ajan. Hmmm, ollakseni täysin rehellinen, en voi sanoa samaa pojan vanhasta koulusta....
Olin aiemmin soittanut koululle (hävettää vieläkin se puhelu,ensimmäinen jonka hoidin täysin englanniksi ja poskia alkaa vieläkin kuumottaa *punastuu*) ja silloin sanottiin että saa tulla koska vaan. Noh,meidän tuuria ja valitsimme juuri päivän jolloin kaikki olivat todella kiireisiä,heillä oli juuri jokin ulkoilmajuttu kesken.. Mutta silti rehtori löysi meille aikaa kertoa koulusta ja koulun toiminnasta.
Kierros koululla ja paperit sisälle ja sovittiin että lauantaina sitten klo 8.15 on ensimmäinen koulupäivä eikä kyllä hetkeäkään liian aikaisin, on tämä sellaista tahtojen taistoa tämä kotiopetus ollut!!
Mahtaa kyllä alkuun tuntua koulupäivät pitkiltä neljän tunnin päiviin tottuneilta. Koulu loppuu la-ti klo 15.15 ja keskiviikkoisin päättyy jo 12.15.
Koulussa ei ole koulun tarjoamaa ruokailua vaan oppilailla on eväät mukana. Eli jonkinsortin eväsboxin ostoon ja suunnittelemaan ravitsevia ja maistuvia koulueväitä.
Vielä ei ole varmaa kumpi on pojan luokka, grade 1 vaiko 2.Iän puolesta se olisi kakkonen mutta johtuen siitä Suomessa koulu aloitetaan vasta 7-vuotiaana niin tarvitsee vielä tarkistaa millä tasolla nykyinen tieto on. Toivoisin kyllä että pääsee aloittamaan ikäistensä kanssa. Tapasimme tuon kyseisen luokan opettajan ja aivan todella ihanan tuntuinen nainen jenkeistä.

Huh,toivottavasti kaikki sujuu hyvin! Ja kieli tarttuu nopsaan ja mikä tärkeintä,myös kavereita löytyisi. Monet tämänkin alueen lapsista käyvät samaa koulua ja muutama tuttu naamakin visiitillä näkyikin.

Huomenna myös selvinnee oleskelulupa- ja viisumiasiani. Näillä näkymin ei varmaan tarvitsekaan mennä Muscatiin asti vaan sponsorin apulainen tulee tänne Sohariin ja hoidamme asian täällä. HYVÄ! Eipä tarvitse istua neljää tuntia autossa. Peukut pystyyn että se onnistuu näin.

Sellaisia ystävänpäiväfiiliksiä täällä. Palaan taas linjoille kertomaan miten tuo poikasen koulunkäynti lähtee käytiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti