lauantai 28. tammikuuta 2012

Kardemummaa ja greippiä...

Klo 4.15... Kännykkä alkaa lurittaa herätysääntä,ei oo todellista :/ Mutta olihan se, tänään oli vuorossa Muscattiin meno heti aamusta verikoetta varten. Koiruus pihalle ja matkaan, edessä pari sataa kilsaa suoraa tietä. Puolessa välissä muksu alkoi voimaan pahoin,onneksi löytyi oksupussiksi sopiva muovikassi! Ylösnoussut jogurtti EI tuoksu kauhean kivalta lämpimässä autossa :/

Muscatissa otettiinkin vain yksi verikoe jossain ihme klinikalla. Etukäteen olin jo kuullut kauhutarinoita iholle pyrkivistä pakistani- ja intialaisista mutta aikainen ajankohta taisi vaikuttaa siihen että klinikka oli lähes tyhjä. Muuten ovat kyllä aikas karuja paikkoja näin suomalaiseen tasoon tottuneelle. Noh,onneksi nyt ovat nuo klinikkakäynnit ohitse,seuraavalla reissulla sitten vielä sormenjäljet ja kuvaus ja sit pitäiskin olla residenssiasiat selvät ja pari vuotta saapi hengailla täällä huoletta :)

Täältä saa muutes joka paikasta aivan tajuttoman hyvää kardemummateetä ja kun ei sitä valmiina löydy mistään niin onneksi ystävämme Google tuli apuun ja pelasti pulasta. Kahden hengen annokseen tarvitaan puoli litraa vettä joka kiehautetaan,sekaan kardemummaa ja kanelitanko, olipa ohjeessa mainittu vielä neilikkakin mutta kun en itse siitä tykkää niin jätin pois. Annetaan muhia n.10 min kevyesti poristen,sitten sekaan laitetaan pari desiä maitoa,sokeria (4tl mutta tulee aika makeata) ja mustaa teetä joko pusseissa tai ilman pussia. Annoin vielä maidon kuumentua kunnolla jonka jälkeen sammutin hellan ja haudutin pari minsaa ja siivilöin kannuun. Nams nams, tuli siis hyvää vaikkakin turhan makeaa. Mutta, eka kerta, seuraavalla kerralla tietää laittaa vähemmän sokrua.

Tänään myös saimme vesipiipun eli shishan. Ei toki kuvassa olevaa mutta aika samanlainen. On se hassun hauska porisija kyllä :D Ja niille jotka yhdistävät vesipiipun aina huumeisiin niin ei, kyllä meillä siinä ihan tupakkaa on. Miehen kaverin piippua testatessa makuna oli omena ja nyt sit omassa porisi greippi. Koira sai kyllä pienen sätkyn kun yhtäkkiä alkoi sen korvan juuressa porista, vielä äskenkin kävin piippua takapihalla haistelemassa ja korvat luimussa otti pakkia. On se rohkea :D

Pääsinpä myös tänään leikkimään fillarin "korjaajaa". Poika sai nyt kauppareissulla kaipaamansa pyörän ja sitä piti hieman säädellä, takajarruja kiristellä ja asennella kohdalleen. Nyt pääsee sitten cruisailemaan taas kun vanhat pyörät meni Suomessa myyntiin/lahjoituksena eteenpäin. Itselle varmaan seuraavaksi jotain menopeliä alle niin pääsee vauhdikkaammin salille :)

Huoh, aikainen herätys vaatii veronsa ja pää on kohta kallistettava tyynyyn. Palataan taas astialle täältä aurinkoisesta Soharista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti