perjantai 15. kesäkuuta 2012

Neitsytmatka

Kädet hikoavat ja sydän hakkaa. Kuumakin on ja kurkku tuntuu kuivalta. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja autojen metallinhohtoiset pinnat kiiltävät. Ilmassa varmaan haisee pakokaasukin,en tiedä, puristan vain rattia keskittyneenä yhteen ainoaan suoritukseen; päästä kunnialla läpi liikenneympyrästä. Ruuhka on valtaisa,en edes yritä tunkea sisemmälle kaistalle vaan jään ulkoringille,kyttään sopivaa paikkaa imuttautua liikenteen virtaan ja viuf,sinne sukellan. Sydän hakkaa ehkä vielä lujempaa kuin äsken. Kyttään oikeat ja vasemmat sivut,ei tunnu kukaan pyrkivän kupeeseen kiinni ja loppusuora,ulos liittymästä ja kohti kauppaa!

Huh,sehän meni helposti :D Mies lähti omalle lomalle ja jäätiin pojan kanssa kaksin kotia,koulu kun ei ole vieläkään loppunut. Tai kaksin ja kaksin, appiukko tuli tänne hoitelee työjuttujaan mutta tuntui olevan niin töihin sidottu että tarjouduin itse hoitamaan kauppareissuni. Ensimmäisestä reissusta rohkaistuneena (vaikka kotimatkalla joku soittikin mulle torvea ;) ) nappasin eilen juniorinkin mukaani kauppaan ja tällä kertaa liikennevirta oli huomattavasti rauhallisempaa mennessä, takaisin tullessa liikenneympyrä oli taas aivan tukossa. Josko se tästä sitten lähtisi,paikalliseen elämään tutustuminen auton ratissa. Tosin, musta tuo apen auto (valtamerilaivan kokoinen Ford) tuntuu huomattavasti turvallisemmalta ja jytkymmältä ajella tuolla sekopäiden seassa kuin oman Saabimme mutta eiköhän silläkin tule se neitsytmatka vielä tehtyä.

Lupasin kirjoitella uutta päivitystä jo aikaa sitten mutta jotenkin se vain jäi roikkumaan,pahoitteluni. Kuulin sisäpiiritietoa että tällä blogilla on ainakin kaksi vannoutunutta seuraajaa, terveisiä vaan, tunnistatte kyllä itsenne :D

Vesiautomaatti tuli kuten oli sovittu. En vain ihan ollut vielä edellisenä päivänä varma kun tarkistussoittoa tein. Intialainen linjan toisessa päässä vaan totesi että "Nooooouuuu problem, ookke ookke,wii kam tumorrou". Kuuluisia viimeisiä lauseita jonka jälkeen ei enää näy eikä kuulu. Mutta, Oasis-auto tuli,kantoi tavarat sisälle ja asensipa vielä vedenjakelijan. Ainoastaan luvattu kymmenen kerran refil-setelit jäi saamatta kun niitä ei ollut saanut eikä voinut antaa vielä ylimääräistä vesipönikkää. Epäilijöistä huolimatta, nyt tänä maanantaina pim pom, ovikello soi ja uuden vesipullon yhteydessä saimme myös setelit ja ostettua kolmannen 5 gallonan vesipullon. On se kyllä kätevää, lorotella hanasta kylmää vettä aina kun haluaa ja pikakahvitkin saa nopsaan kuumavesihanasta.

Ihan yhtä näppärästi ei vaan mennyt online-tilaukseni. Olin siis nettisivulta lukenut että ulkomaantilaukset lähetetään DHL:n mukana joten uskaltauduin tilauksen tekemään koska sitä postiosoitetta ei meillä vielä ole. (palaan tähän asiaan kohta!) Ihmettelin jo siinä vaiheessa kun paketti lähti matkaan kun annettiin seurantakoodi joka EI ollut kyseisen lähettifirman sivulle mutta en sen tarkemmin päätäni vaivannut. Kunnes,viime sunnuntaina alkoi puhelin soimaan ja yllätys oli pienoinen kun soittivat postista!
-You have a package from China, you should pick up it...

ÖÖÖöö, hetkinen.. Olin aivan kuutamolla et mitäs se postissa tekee ja lupasin toki sen sieltä hakea. SE taas osoittautui haastavammaksi kun ei autoa ollut paikalla ja perussuomalaiseen tyyliini en viitsinyt alkaa ensialkuun ketään tuttujani kyytimieheksi värväämään. Lähetin kyllä ei_niin_kivan sähköpostin firmalle että mitäs pelleilyä tää on, paketti seisoo postissa vaikka maksoin kyllä lähettipalvelusta. Vastasivat sieltä että ei voi mits,haluavat vaan laittaa tavarat nopeasti postiin ja tässä tapauksessa tavallinen posti oli nopeampi kuin DHL, käytä bussia tai taksia hakemisessa!
Hmm, tää oli kyllä viimeinen kerta kun sieltä mitään tilasin... Mutta, paketin sain kaverin avustuksella tiistaina haettua ja uudet fitfloppini makeat:
Mitäs muuta.. Viime viikon keskiviikkona tuli käytyä pojan koululla vuoden päätöskonsertissa katsomassa eri luokkien tanssi- ja musiikkiesityksiä. Hauskoja :) Samalla tutuistuin muutamaan uuteen tyyppiin. Nyt onkin taas joku arabialainen juhlapyhä ja koulu on kiinni huomenna ja sunnuntaina. Varsinainen pyhä on siis vasta sunnuntai mutta paikalliseen tyyliin jo aatto pitää olla vapaapäivä :) Joten vasta maanantaina alkaa toiseksi viimeinen kouluviikko. Vähiin menee.

Sellaisia,yritän tässä nyt jotain päivitystä saada ennen lomaa tehtyä. Heippa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti