maanantai 28. tammikuuta 2013

Elämänkatsaus A:sta Ö:hön

Tulipa vain tällainen mieleen. Siis mitään asiapitoista tekstiä tästä on turha etsiä,kunhan nyt omaksi ilokseni rustailin. Tästä se lähtee, arabiaa aasta ööhön:

A: Autoilu, useimmiten pähkähullua kaahailua, kakaroilla ei turvaistuimia, kaikilla turvavyöt auki. Kauhea kiire joka paikkaan, tööttäillä saa muille mutta auta armias jos tööttäät paikalliselle

B: Baarit, joita ei siis ole. Tai on kolme: yksi räkälä, yksi hotellin yökerho pitkän ajomatkan takana ja yksi rantahotellin ravintola. Hmm..

C: Celciukset. Kesällä liikaa, talviaikana sopivasti.

D: Dubai, lähimetropoli. Kauheasti shopattavaa ja kiva pistäytyä välillä. Asuminen siellä, hmm, en tiedä osaisiko sielläkään nauttia elämästä.

E: Elokuvat. Hah! Ole nopea sillä ne vaihtuvat nopeammin kuin haluatkaan. Valikoimaa englannin kielisestä hindiin jne. Se jos mikä kummastuttaa, ensi-illat tulevat poikkeuksellisen nopeasti. Ja noh, lähtevätkin myös.

F: Fitnesscenter, se surullisen kuuluisa. Auki, ei auki, auki.. Päättäkää jo!!

G: Galaxy- suklaa. Tullut vedettyä enemmän kuin laki sallii. Mutta kaikki epäterveellinen on täällä halpaa.

H: Hummus, eli kikherneistä, tahinista, sitruunamehusta, oliiviöljystä ja valkosipulista tehty tahna, sopii dippailuun tai leivälle

I: Intialaiset.. kansa joka ei saa mun sympatioita. Mitään ymmärtämättömiä, haisevia, tuijottavia ihmisiä. Ruoka onneksi on hyvää.

J: Juice bar. Niistä saa aivan järjettömän hyviä hedelmäjuomia, menee kieli ihan peppuun niistä. Nam!

K: Kamelit, nuo erämaiden purjelaivat. Itse asiassa täällä suunnalla viihtyvät kamelit ovat dromedaareja, niitä yksikyttyräisiä

L: Liikenneympyrät, perseestä! Yksikaistaisena vielä menee mutta kaksi, kolme, neljä.. huh huh. En tykkää!

M: Manakish, aivan järjettömän hyvää leipää. Pohjalla joku pizzan tyylinen lätty, päällä jotain juustoa. Voisin vetää koko leivän kerralla

N: No problems! Toimii vastauksena joka asiaan.

O: OSN, arabian canal+: elokuvia, sarjoja, musiikkia.

P: Pukeutuminen. Ei olkapäitä paljaana, ei lyhyitä hameita, siis kaikenlainen paljastelu pannassa. Eikä missään nimessä Pussailua julkisella paikalla.

Q: queue eli jono. Täällä tuntuu sellainen olevan aivan vieraalta planeetalta. Ei kukaan ikinä jonota. Tai jos jonottaa niin kyllä sen ohi voi mennä, ihan hyvin. Mitäs seisoo siinä keskellä, idiootti.

R: Ramadan. Kuukausi jolloin muslimit menevät sekaisin. Ei ruokaa, juomaa, tupakkaa tai seksiä päivänvalon aikana. Auringon laskiessa sitten mässätään kuin pikkupossut. Ruoka/juomakielto julkisella paikalla koskee myös ei-muslimeita. Nice!

S: Shawarma, sellainen täytetty rieska, superhyvää.

T: Turkkilainen ruoka. En tiedä onko kuinka autenttista täällä vai onko saanut jotain arabivaikutteita mutta leipä tai muu, nimeltään Arais. Aivan törkeän hyvää, etenkin dipattuna hummukseen ja munakoisotahnaan, mutabaliin.

U: Uhkapelit, kiellettyjen listalla. Mutta eihän se allah näe jos pimeän aikaan baarissa lyö vetoja. Tai jos näkee niin sit rukoillaan vähän enemmän. Just!

V: Villa. Iso asunto. Kaikki arabit tuntuvat asuvan aivan sikaisoissa villoissa. Jotkut niistä tosi siistin näköisiä, ainakin portteihin on panostettu.

W: Wadi, se joenuoma. Kai niitä löytyy siistimpiäkin kuin se missä me käytiin.

Y: Ystävällisyys. Sanotaan että täällä asuu ystävällisimmät Omanit. Ehkä mä en haluu ees tavata niitä muita koska mä en ole saanut samanlaista kuvaa.

Z: Zumbaaa!! Alkaa kuulemma vihdoinkin,enhän mie ole odottanutkaan kuin reilun vuoden. Tai noh,pessimisti ei pety ja uskon vasta kun tunnilla hikoilen.

Ä: Älämölö! Se joka kajahtaa joka kajarista monta kertaa päivässä, aamuvarhaisesta iltaan asti. Tai ihan muuten vain monen arabin kokoontuessa yhteen seuraa älämölö. Ei siitä kukaan ota tolkkua.

Ö: Öljy. Se mistä nämäkin pertsat ovat rahansa saaneet. Loppuis jo niin nääkin palais maan pinnalle.


Joo,tiedetään. X puuttuu mutta siitä ei tullut muuta mieleen kuin Xanax. Lisäyksenä F ja Z-kohtiin.. Yritin tänään mennä sinne spinninkii. Heh, arvatkaa vaan,eihän siellä mitään ollu. Vaikka luvataan että yhdellekin asiakkaalle pidetään tunti. Parempi uutinen tosin oli että jumppalista oli laajentunut ja listalle olivat tiensä löytäneet zumban lisäksi combat,attack jne. Ei malta odottaa että oikeesti pääsis tekee jotain. Vahingosta viisastuneena soitan sinne seuraavalla kerralla enneks meen!
Hukkareissusta sisuuntuneena menin sitten varaamaan hammaslääkärin, iiiik!!! Olisi saanut jo vaikka saman tien mennä hoitoon mutta ajattelin sit et parempi panikoida vuorokausi lisää ja mennä vasta huomenna. Voipi olla että huomenna tulee uutta päivitystä, saas nähdä ;) Parempi kuitennii saada hammas kuntoon ennen lomaa.

Nukkumatti alkaa heittelee unihiekkaa ihan justiinsa ja mie seison ekana jonossa as always joten good night from Sohar, c u later :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti