maanantai 7. tammikuuta 2013

Kuin karkkikaupassa olisi ollut...

Huh hah hei ja hyvää uutta vuotta vaikka olenkin sitä jo toivotellut,muistaakseni.. :)

Kulunut alkanut vuosi on alkanut samoissa merkeissä kuin muutkin päivät. Joululomasta saatiin nautiskella lauantaihin asti jolloin oli taas tyly herätys arkeen ja noh,tuleeko kelleen yllätyksenä että pojan lähdettyä kouluun, olen kellahtanut takaisin nukkumaan sen sijaan että raahaisin paksun takalistoni salille?? Se nyt vaan on niiiiin vaikeaa löytää se kadonnut motivaatio vaikka läskit ympärillä kuinka ahdistaisi..

Tänään tuli käytyä "aikuisten karkkikaupassa". Ehkä se ei sitä kaikille ole mutta kun en aivan absolutistiksi tunnistaudu ja viinihammasta kolottaa säännöllisesti niin mulle se eli African+Easten osoittautui juurikin tällaiseksi karkkikaupaksi. Koska suklaan pystyn aina skippaamaan mutta viinilasillista en sylje pois ;) Taas ropisi yksi mielikuva romukoppaan. Olinhan jo nähnyt rakennuksen ulkoa mutta jostain syystä kuvittelin sen pieneksi hämyksi luolaksi jossa alkoholia myydään tiskin alta vähän niin kuin salaa. Mutta tämä paikka oli kaukana siitä. Okei,ikkunoita siellä ei ollut mutta seiniä kiersi hyllyt joilla tuotteet olivat tarjolla. Karkeasti ottaen 1½ seinää väkeviä, 1½ seinää viinejä ja yhdellä seinällä oluet. Kertauksen vuoksi,näihin alkoholiliikkeisiin tarvii siis anoa lupa,jonka suuruus määräytyy tulojen mukaan. Lupa näyttää sellaiselta pieneltä passilta kuvineen kaikkineen ja tähän kirjaseen merkitään tarkasti kaikki ostot. Kuten todettu,meidän 'passi' on himppasen liian pieni kun se on myönnetty siivoojan liksojen mukaisesti mutta ihan kivasti sillä sai stockia täydennettyä :)

Ai niin,taisin mainita jotain uudesta siivoojastakin. Toiveet ainakin olivat korkealla sen suhteen,aika hienosti sitä mun mielestä oli mainostettu koirien kanssa toimeen tulevana jne jne ja tuossa yhtenä iltana se sitten soittikin. Hmm,no joo...ei oikein vakuuttanut. Englannin taito oli mitä oli mutta sovittiin että seuraavana päivänä tulee käymään. Odottelin ja odottelin sovittuna ajankohtana kunnes soitti että tuleeko madam hakemaa Ramez-shopping centrestä. Iso hmmmmm!! Kävin hakemassa rouvan tänne ja ensi reaktiona selvästi kavahti koiraa, WTF??? Anyway,päädyttiin lopputulokseen että rouva neuvottelee ystävänsä kanssa palkkaehdoista (mun mielestä aikas hyvää diiliä tarjottiin) ja ilmoittaa sitten. Tästä on nyt pari päivää eikä ole kuulunut. Aivan sama, Antony tulee huomenna siivoomaan....

On yksi syy joka on pidättänyt mun postaamasta mitään tänne blogiin viime päivinä koska olen yksinkertaisesti ollut liian täpsyissäni. Ja koska mieskin kuulemma oli ehtinyt asiasta juoruta jo eteenpäin (terveisiä vaan :D ) niin uskallan siitä täälläkin jo mainita.. Me muutetaan kesällä back to the Europe!!! Suomi ei sentäs saa meitä palaamaan vaan vaihdamme välimerellisiin maisemiin Maltalle :D Mä en niin malttais odottaa vaikka onhan tässä yhtä ja toista järjestettävää ennen muuttoa. Haastetta tuo varmaan sekin että muutamme pojan kanssa alkuun kaksin, mies jää vielä tänne hommiin kunnes saa tänne seuraajaa taikka tuo suunniteltu kuvio 2 viikkoa töissä- 1 kotona käy liian raskaaksi. Mä olen kuumeisesti seurannut expatblogia ja kalastellut vinkkejä,katsonut lukemattomia asuntoilmoituksia (merinäköala olisi kiva ;) ) ja metsästänyt kouluarvosteluja. Koiran vieminen sinne,lentoreitit,kaikki... Hommaa riittää mutta mä en valita!! Kunhan pojan koulu loppuu niin jossain vaiheessa kesällä olisi tarkoitus vaihtaa maisemaa. Mä olen niiiiin täynnä tätä arabilandia, kun mikään ei toimi,kun joka asia on 'no problem',intialaisia jotka tuijottavat suu auki joka paikassa,muurien sisäpuolella asumista,ylisuurta kaikuvaa kotia,epäilyä pojan koulun tasosta kun ei edes kokeita ole.. Jos kehtaisin niin virittäisin jo jonkinlaisen aamukamman mutta kun ei varmaa muuttopäiväää ole vielä tiedossa niin enpä kehtaa. Oih,tule jo kesä!!!!  Mä en niin malta odottaa sitä normaalia elämää mikä mua odottaa JA ehkä tässä tulee itsekin mentyä jonnee töihin syksyn mittaan :) Siis hei,en mä vielä ole niin prinsessoitunut etten voisi omaa leipääni tienata vaikka olenkin varma että joku olisi voinut lyödä sen puolesta vetoa ;)

Siis sellaisia ihania odotusuutisia. Nyt jos joku tämänkin blogin lukijoista tai vierailijoista tunnustautuu Maltan asukiksi niin viestiä kehiin,kaikenlainen informasuuni on tervetullutta. Mietin muutenkin että pitäskö tässä itsekin laittaa jonkinlainen arvonta pystyyn kun näyttää olevan suosittua muissakin blogeissa? Hmm, kohta on 4000 vierailua täynnä (kohta ja kohta,kaikki on suhteellista..) mutta ei viitsisi vielä laittaa, 5000 kuulostaisi paremmalta :) Laitetaan mietintämyssyyn!

Tää suuntaa taas surffailemaan kaikenlaista Malta-tietoutta jotta olisi kaikenoppinut sitten kesällä. Niin,siis muistutetaan nyt vielä tuttuja että olette tervetulleita myös sinne euroopan residenssiin sitten kun ei kerta täällä ole näkynyt kuin muutama vieras...mur teille... Suomesta lentoja sinne saa lähes pilkkahintaan (halvimmat tainneet olla 200€) ja mikäli se kolmio saadaan itsellemme niin yksi makkari on aina valmiina majoittamaan vieraat :D

Addiju, se on näkemiin maltan kielellä, palataan taas :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti