sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Wadeilua vapailla

Viikon verran ollut hiljaista täällä bloggerin puolellakin mutta olen leikkinyt kiireistä nettisurffailun puolella. Olen ottanut yhteyttä pariin muuhunkin asuntoagenttiin Maltan päässä ja ristinyt sormeni jotta sieltä meille asunto löytyisi. Eilinen sähköpostittelu erään agentin kanssa kertoi sen että jotkut vuokraisännät/emännät saattavat pyytää jopa 3kk:n vuokratakuun koiran kanssa! Noh,ei auta kuin kiltisti maksaa jos ei muuten löydy.

Täällä ollut melkoisen hiljaista noin muuten,mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut,siis tässä huushollissa. Torstaina paikalliset viettivät profeetta Mohammedin syntymäpäivää joka siis on islamin uskonnon perustaja. Noh,sitä en tiedä kuinka sitä juhlivat mutta sen takia koululaisetkin saivat päivän pidemmän viikonlopun. Sen jos minkä arabit osaavat eli ujuttaa vapaapäiviä vaikka mihin rakoon,eihän sitä juhlintaa sovi vain yhteen päivään rajoittaa. Viikonlopun aikana tehtiin juniorin kanssa muutaman tunnin retki Wadi Hibille, joka on tuossa 30km:n päässä. Wadihan siis on  kuivunut joenuoma, joka täyttyy vedellä vain rankkojen sateiden aikana. Vadien rannat ovat usein ihmisasutuksen keskuksia, sillä niistä löytyy maanalaista vettä.
Vadien ylittäminen saattaa olla vaarallista tiettyinä aikoina yllättävien tulvien takia. Tällaiset tulvat tappavat vuosittain useita ihmisiä arabimaissa. Mulla oli videokamerakin mukana,ekaa kertaa ja sen näki sitten kuvauksen laadussakin ettei ihan mennyt putkeen. Ylivalottunutta tuotosta joka oli pakko poistaa saman tien. Noh,kännyllä sain muutaman kuvan napattua ja tältä siellä näytti:


Eli tein toisella puolella tuollaista kivikkoista kukkulaa ja toisella veden täyttämää uomaa. Pahoittelen köyhää kuvaussaalistani... Wadejahan on erilaisia, paljon isompia ja vihreämpiä kuin tämä kyseinen pikkuvadi. Matkalla nähtiin kyltti Wadi al Hilti ja tarkoituksena jossain vaiheessa suunnata sinne,matkaa näytti olevan joku 50km. Tosin,wadihan VOI tarkoittaa pelkästeen paikkaakin ilman että siellä on mitään wadia..

Pakko tähän väliin taas mainostaa yhdestä hyvästä tuotteesta jonka bongasin. Kyseessä on aivan tuikitavallista astianpesuainetta, fairya mutta ah,niin hyvän tuoksuisena että jos tykkäisin käsin tiskauksesta niin kone saisi jäädä unholaan :) Tää superhyvä tuoksu on siis nimeltään tea and mint leaves. Jos bongaatte jostain niin ostakee ihmeessä, tän jälkeen kukaan halua enää tiskata tylsällä sitruunan tuoksulla :)
Testattavaksi on myös ostettu jalkarasvaa joka lupaa poistaa kovettumat hetkessä. Jos tuote on sanojensa mittainen,lupaan toimittaa sitä tarvitseville. Vielä en ole muistanut sillä rasvata..
(sitä Horizoniakaan en ole saanut vielä testattua,josko huomenna aamulla spinningkii??)

Tähän loppuun pari sekalaista kuvaa jotka sain siirrettyä puhelimesta koneelle. Eka kuva on otettu muutama viikko sitten koulun lähettyviltä kun hain junioria. Tällaisia vuohilaumoja täällä vaeltelee ympäriinsä ja saa olla varovainen liikenteessä ettei kurvaa päälle kun ne yht'äkkiä juokseekin tielle. Arvatkaa vaan meinasinko huomata noita vuohia kun menin koululle? No en!! Onneksi olivat siirtyneet kun tultiin takaisin päin.
Ja toinen kuva on mein Uksusta :) On niin hieno ja ylväs kuva että pakko jakaa täälläkin. Tosin,tää samainen karvakorva on tänään aiheuttanut ylenmäärin ärsytystä vuhkimalla joka äänelle jonka ulkoa kuullut..

Näihin tunnelmiin,heippa :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti