perjantai 23. joulukuuta 2011

Perillä ollaan :)

Huh huh, olipahan melkoinen vuorokausi ja risat mutta nyt ollaan onnellisesti perillä koko konkkaronkka. Päivää edeltävä vuorokausi alkoi todistusten haulla, pakettiauton vuokraamisella ja suhatessa ympäri Kotkaa ja toimitellessa viimeisiä asioita. Laukut pakattuna  (heh,ei ne ollukaan ku 10 kiloa ylipainoisia molemmat plus yksi ylimääräinen ja käsimatkatavarat painoivat kuin synti..) loppusiivous (no joo,vuokratakuuta on varmaan turha odottaa takaisin) ja puoli yksitoista patjalle pojan viereen hetkeksi unta palloon.

01.15 herätys,kaikki kyytiin ja pakun puikkoihin hakemaan kuski (kiitos vielä tätäkin kautta jos satut lukemaan) ja kohti Hesaa. Koiran kanssa matkustaville suositellaan että lentokentällä ollaan kolmekin tuntia etuajassa mutta käytäntö taas osoitti että aamulennoilla se on ihan turhaa, ei se check in aukea yhtään sen aikaisemmin.Joten aivan turhaan oltiin sitten jo kolmen jälkeen kentällä.

Ensimmäisenä jonoon ja heti luukkujen auettua tsekkaamaan itsemme koneeseen. Taisi olla melkoisen uusi virkailija koska kysyi meiltä että missäs tämä Muscat on?? Paperien täyttöä,laukuista räpsähti 150€ lisämaksua ylipainon takia ja toiset 75€ ylimääräisestä laukusta. Meinasi ensin veloittaa 200€,onneksi olin itse valveutunut ja huomautin että kyseessähän ON siis toisen meistä kakkoslaukku. Koiran lennättäminen Muscatiin maksoi 200€ plus 150€ lisämaksu siitä että välilasku oli yli 2h. Tämä ns. "koirahotellin" maksukaan ei aivan ollut virkailijalla hallussa ja olisi jäänyt maksamatta jos en siitä olisi sanonut. Maksulappujen kanssa KLM:n toimistoon ja maksukuittien kanssa takaisin check in-jonoon jonka jälkeen käytiin luovuttamassa koiruus.
Niin,olisihan se ollut ihan kiva tietää että lennoilla koiralta poistetaan KAIKKI pannat, mukaanlukien feromonipanta jonka olin varta vasten matkaa varten ostanut. Olisin siinä tapauksessa ostanut suihkettakin jota olisi voinut koiran lentoboxiin suihkia. Nyt siis luvassa oli pelottava ensimmäinen lentomatka ilman mitään rauhoittavaa :(

Helsinki-Vantaalla kyttäiltiin pojan kanssa niin kauan kunnes nähtiin että koira lastattiin kyytiin ja koneessa vielä muistuteltiin henkilökuntaa että onhan kapteeni tietoinen että koneessa on koira ja muistaa laittaa ilmastoinnin päälle. Kone oli ihan ajallaan ja matkaan lähdettiin klo 6.25. Amsterdamiin laskeuduttiin paikallista aikaa kahdeksan kieppeillä ja koneesta poistuessa kyselimme myös että onkohan koira jo otettu ulos.
Seuraavalle portille,painoi käsimatkatavarat sen verran ettei kauheasti huvittanut kentällä kierrellä joten jäimme portille odottelemaan jatkolentoa. Kone lähti puoli yksitoista.
Sen verran tarvitsee kritisoida kenttää että tuntuu tuo kentältä ostettujen vesipullojen käytäntö oudolta. Hesassa kun sai ongelmitta viedä vedet koneeseen, Damissa vesipullot korjattiin pois :( Sinne meni siis litra vettä ja pojan mehut..
Taas kyttäilyä ikkunan takana koska koira viedään koneeseen mutta ei näkynyt joten boardingin jälkeen pikainen kysely henkilökunnalta missäköhän vaiheessa koira on. Meni hetki ja tultiin kertomana että koira on juuri menossa koneeseen,kaikki kuulemma ok..

Amsterdamista Muscatiin matkattiinkin isolla koneella kahdella käytävällä ja isommalla jalkatilalla olevalla paikalla, lipun suomia etuja :D Taas koneeseen noustessa muistutukset lentoemännille. Tarjoilu pelasi,ruoat ja juomat free ja elokuvien pariin. Matka oli pitkä mutta meni aika nopeasti. Paikallista aikaa kahdeksan maissa oli välilasku vielä Abu Dhabissa,45min jumitus siellä ja viimeinen etappi alkoi. Ja kello 21.45 saavuimme Muscatiin.

Nyt pakko lopettaa,jotain lounasta saatava (täällä siis kello kohta 11) ja tarina jatkukoon sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti