maanantai 3. joulukuuta 2012

Askartelua paskartelua ja vähän ajelua asfalttiviidakossakin!

Ihhahnaa, sehän on kuulkaa joulukuu ja jouluun on tämänhetkisten laskujen mukaan kolme viikkoa :) Mä olen niin löytänyt sisäisen jouluihmiseni taas ja pikku hiljaa alkanut kotia puunailla joulukuntoon. Tässä yhteydessä en toki tarkoita joulusiivousta, sus siunatkoon sen saa siivooja hoidella vaan kaikenlaista pientä koristelua ja värkkäämistä.

Homma alkoi ajatuksella että pitäiskö tehdä piparkakkutalo? Kun kerta kaupasta sattui vielä löytymään sopivat raaka-aineet taikinan tekoon ja vielä piparkakkumuottejakin niin eikun tuumasta toimeen ja tälläinen sitä syntyi sitten ...ööö.. lauantaina:

Hiemanhan siinä on katto notkollaan kun olikin niin pehmää taikinaa/jäi liian paksuksi enkä malttanut antaa kunnolla jäähtyä kun oli jo kiire koristelemaan. Jospa tästä nyt saisi jokavuotisen perinteen vaikka :)

Ensimmäiset jouluvalotkin ovat saapuneet ikkunaa koristamaan. Pojan huoneessa on ihan kunnon setti sinisiä vilkkuvaloja kun niin halvalla sai Gift Marketista (vain 1omr). Olkkarin ikkunaan ostin Ikeasta (siitä reissusta myöhemmin) paperitähden ja nyt sitten harmittelen etten ostanut niitä useampaa.. Paperitähdestä idea sitten lähtikin ja eilen kävin sosialisoimassa itselleni pinkan tulostuspaperia ja tällaisia niistä sitten syntyi:



Aikas kivoja, eikös? Nuo kaksi ylimmäistä tein eilen ja tänään sitten tuon alimman "finnish starin". Ja tuosta ekasta vielä pienemmän version. Huom, tuo eka on tehty A4-koon paprusta eli siitä ensin neliö jne ja noinkin iso tuli. Mutta koristaapi nyt olkkarin ikkunaa.

Huvikseen kokeilin tehdä myös saksalaisen tähden ja kun en jaksanut alkaa leikkaamaan A4:sta soiroiksi niin teinpä sitten lahjanarusta tällaisen:
Kolikko on sen takia tuossa että saapi paremmin käsityksen koosta..aika kirppu :) Ja hivenen konstikas materiaali liukkautensa takia. Itse vielä sössin ja piti purkaa kun oli yksi pienen pieni työvaihe jäänyt tekemättä. Kunhan tästä muilta hommilta ehtii niin etsimään netin syövereistä lisää paperitähtimalleja. Haaveena olisi että löytäisin jonkun sopivan kivan mallin josta voisi duunailla vaikka oveen koristeen, liimaamalla pyöreälle pohjalle omatekoisia tähtiä ja vaikka valmiita kimaltavia.

Mutta siis,kuten tuossa jo vihjasinkin niin viime viikolla tuli käytyä Dubain Ikeassa ja ihan kuulkaa omin nokkineen :D Siskoni oli perheineen siellä lomailemassa ja plääni A oli käydä hakemassa he tänne Omaniin yhdeksi yöksi mutta meidän viestin kulku vähän takkuili enkä sitten ehtinytkään. Joten keskiviikkona pakkasin juniorin autoon,passit taskuun ja lähdimmekin kaksin Dubaihin. Ja täytyy kyllä sanoa että olen kyllä aikas ylpeä itsestäni! Mennessä vain kaksi kertaa ajoin väärästä rampista mutta pientä kahdeksikkoa ajamalla pääsin oikealle tielle ja aivan säkällä toisen kerran oikealle tielle ja löysin hotellialueen helposti, mutta en hotellia :(  Olin onneksi varannut majoituksen samasta paikasta kuin siskoni joten soitto vain ja sieltä hän tulikin opastamaan meitä.
Iltasella uskaltauduin jopa lähtemään ajamaan Dubai mallille jonne olikin aika helppo suunnistaa. Sieltä pois pääsy olikin vain astetta hankalampaa ja ajelutin systerin perhettä yli tunnin Dubain yössä! Se täytyy sanoa että eksyksissä emme olleet kertaakaan, koko ajan olin kartalla mutta tuolla jos et käänny oikeasta liittymästä niin seuraavaa liittymää saa odotella tai pahimmassa tapauksessa et pääse ollenkaan sinne suuntaan minne pitäisi mennä vaan joudut tekee U-käännöksiä jne jne. Mutta loppu hyvin,kaikki hyvin  ja hotellille päästiin :)

Oli siis vain yhden yön reissu ja seuraavana aamupäivänä suunnattiin kohti Festival Cityä ja Ikeaa. Ja heureka,taas löysimme tiemme helposti sinne. No joo,on se vähän eri asia ajella päivänvalossa kuin pimeällä..

Ikeassa tuntui melkein jopa siltä kuin olisi taas Euroopassa, kaikki tavarat samoille paikoillaan kuin muuallakin ja ravintolasta sai lihapullia. Niitä emme tosin syöneet kun ei vielä ollut nälkä vaan alakerran hodarit ja jätski kyllä maistui ;)
 Toiveena oli Ikeasta löytää jotain tooosi kivoja joulukoristeita,olin netistä muka löytävinäni niitä mutta liekö sitten olleet loppu tai ei vielä saatavilla mutta aika köyhäksi jäi meidän jouluostokset. Tämä sentään löytyi:
Noh, jälkeenpäin tosin totesin että olisi täälläkin saanut kaupasta valmiin joulukalenterin, en vaan ole osannut etsiä oikeasta paikasta. Mutta tulipa nyt taas täytettyä vaihtelun vuoksi itse kalenteri ja onpa tosta iloa muinakin vuosina sitten. Aivan huippuidean joulukalenterin suhteen sain kyllä kaupassa mutta sen toteutus nyt tänä vuonna jäi. Nimittäin siellä Ikeassa myytiin sellaista metrin korkuista pahvista kuusta (3D) joka sitten ostettiin muuten vaan. Noh,mun idea kalenteriksi olisi ollut se että pieniä lahjapusseja olisin ripotellut kuusen oksille mutta arvatkaas vaan löytyikö mistään noita lahjapusseja? No ei.. Ensi vuonna sitten..tai joskus...
Mutta saatiin me kuitenkin jotain tuikitarpeellisia Ikea-ostoksia tehtyä ja paluumatka sai alkaa. Olin toki kartasta katsonut senkin tarkkaan että minkä nimisiä teitä pitäisi ajaa ja joo,kuulostaa tylsälle mutta taaskaan en eksynyt :) Saman tien kun äkkäsin 'Hatta-Oman' viitan niin seurailin vain sitä ja tsadaa,hyvin löytyi. Jopa niin hyvin että juniori ehdotteli jo että mie saan tästä lähin hoitaa Dubain ajelut ni ei mene iskältä hermot :D Hah!
 
Mutta tää jatkaa nytten paprutähtiohjeitten metsästystä ja kuuntelee samalla joululauluja netistä, kiitos vaan Katjalle vinkistä facebookissa :)
 
Ihanaista ensimäistä adventtiviikkoa kaikille ja elkäähän paleltuko siellä, juuri lukasin että -15 astetta kuulemma pärähtänyt mittariin...
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti