sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kinkkua a'la arabia ja muita jouluisia ruokia

Olenko jo kertonut että tänä vuonna meillä on ihan kunnon joulupöytä? Juu kuulkaas,on kinkkua ja kaikkea vaikka meinasi jo stressiä pukata että mistä sitä sikaa saapi kun ei itse tullut silloin Dubaista ostettua. Mutta miehen työkaveri hoiti tilanteen ja laittoi apurinsa asialle ja oliko se nyt tiistaina? maanantai tai tiistai se oli kun kotia saapui reilu 3kg pakastettua brasilialaista sikaa! Possunpalat jääkaappiin sulamaan ja torstaina pääsin ruiskuttaa suolavettä sisuksiin ja varmuuden vuoksi jätin vielä sidotut possunpalat 10-prosenttiseen suolaveteen lillumaan kiireellisen aikataulun takia.

Tänään oli ohjelmassa ruokien duunaamista ja olipas kiva taas oikein kunnolla häsätä kyökin puolella. Eih, ikävä ei kyllä töihin ole vaan tykkään enempi tuollaisesta omatahtisesta duunaamisesta kotikeittiössä. Heti kohta siivoojan lähdettyä (maailman helpoin joulusiivo: antaa jonkun muun tehdä se :D ) valtasin keittiön ja jääkaapissa odottelee nyt aika moinen satsi syömistä. Miehen toiveena oli rosollia iso kippo ja sitähän löytyy kastikkeen kera. Itse tykkään enempi italiansalaatista,ostin itse Dubaista silloin kinkkusäilykettä joka päätyi tähän ruokaan. Paistamista odottelee porkkanalaatikko (nams,mun henk.koht suosikki) ja junnulle makaronilaatikkoa ja lihapullia kun ei se kauheasti diggaile noista muista laatikoista. Kerran aiemmin olen myös jouluksi tehnyt punajuuri-homejuustovuokaa,sellainenkin odottelee karjalanpaistin vieressä uuniin menoa. Ja pienen palan lohta graavasin joka saa huomenna seurakseen savukalaa jos joku käy kalatorilla aamulla :)
Niin ja se kinkku totta kai :) Hieman alkoi jo hermostuttaa mitä sieltä uunista tulee ulos kun ei yhtään tullut perinteistä kinkun tuoksua uunista mutta oli se hyvää,nams mums :)

Päänvaivaa tuottaa vaan tuo imelletty perunalaatikko :O En oo ikinä tehnyt kun ei ole aiemmin kuulunut mihinkään lempi-jouluruoka-osastoon mutta vanhemmiten olen lämmennyt tällekin ruualle. No,siellä se nyt uunissa yrittää imeltyä,raukka... Saas nähdä kaavinko huomenna kattilasta roskikseen epämääräistä perunamössöä ja meillä ei perunaa syödä jouluna olleskaan vai olisko niin hyvä tuuri että onnistuisi kerta laakista? Se nähdään aamulla sitten. Olisi suosiolla pitänyt testata ennen joulua jo.

Muuten täällä alkaakin olla kaikki valmista joulun viettoon. Ihan käsikirjoituksen mukaan ei tääkään joulu mene vaan mies taitaa tälläkin kertaa joutua aattona vielä töihin. Noh,me taidetaan mennä sitten sinne leffaan,näytti tulleen elokuviin täällä Maaginen kristalli. Pitää pitää kiirettä ettei ehdi poistua valikoimista kuten kävi Bondille ja Hobitille jo viikon jälkeen,molemmat jäi näkemäti :/ Ei voi kuin ihmetellä että miksi?

Ai niin,pojjaat kävi ostaas meille mattoja :) Olkkarin lattia sai päälleen 3,5*4,5 kokoisen maton ja voi pojat,kyllä nyt kelpaa :) Laittelen joskus kuvaa tästä..eikä maksanu kuin jotain 30 rialia. Siis huh,ei kyl tällä hinnalla saa mistään tän kokoluokan mattoja.

Oman hiljenee tältä illalta että ehtii vielä aatonaaton postauksiin tämä juttu :)

2 kommenttia: