maanantai 10. joulukuuta 2012

Pepsodent-hymyä taikamatolla...

Nonni,tervepä terve taas :)

Täällä ollaan vallan hurjaksi heittäydytty: ensin Dubaissa auton kanssa,eilen Muscatissa. Enkä eksynyt saatikka kolaroinut autoa tälläkään kertaa, wuuhuu :)

Eilisaamun tunnelmakuva,auringonnousu Soharin tapaan:


Eilen siis oli vuorossa koiruuden eläinlääkäri ja aamulla puolen kympin aikaan hurautettiin matkaan. Onneksi ei tarvitse kovin usein Ukia sinne viedä, on tuo reilu 200km hippasen liikaa yhdelle lääkärireissulle. Päivän missiona oli hammaskiven poisto ja leptospiroosin uusiminen ja samallahan nuo kynnetkin voisi leikata.

Al Qurum vet-klinikka oli suhteellisen hankalassa paikassa,löytyi kyllä pienen etsimisen jälkeen ja oltiinkin paikalla reilusti ennen 12.30. Hieman jäi henkilökunnasta outo ensivaikutelma: jotenkin eivät tuntuneet tykkäävän että oltiin ajoissa,koiran koko sai myös yhden hoitajan säpsähtämään (hei haloo,ihminen töissä eläinlääkärissä ja pelkää koiria??) ja koiruuden tallella olevat pallit olivat kanssa "huono juttu". Jos ei olisi ainoa eläinlääkäri jonka täällä tiedän, olisi ehkä jäänyt varattu aika käyttämättä.
Sinne poika sitten jäi itkemään perään,ell:n kanssa jutskattua kuulin että koko rokotusarsenaali uusitaan vaikka 2/3 oli voimassaolevia ja kuulemma neljän viiden välillä saisi hakea. WTF?? Mitä tekisin Muscatissa yli kolme tuntia kun en tuntenut paikkoja olleskaan? Hmmm, eikun Fordin nokka takaisin päin ja kohti Muscat City Centeriä, ainoata mall' ia kohti jonka siellä tiesin olevan.

Sehän oli hyvä paikka. Mahan sai Food cornerissa täyteen kahdella rialilla,siellä näki paljon expatteja eikä tullut fiilistä että olisi arabimaassa ja löysin joululahjatkin "pojille". Löysin aivan ihanan keittiötarvikekaupan, Lakeland nimeltään ja oih,sinne pitää mennä uudelleen ja ostaa muutakin kuin paistomittari. Samaten urheilukaupassa täytyy käydä ennen talvilomaa,sieltä näytti saavan bikineitä. Ja juniori varmaan haluaa Toys ur us-lelukauppaan ja Magic Planetiin.
Ainoa vika siinä vaan on että sijaitsee parin tunnin automatkan päässä....

Kolmen jälkeen menin jo kärkkymään eläinlääkärille josko siellä oltais valmiita ja löytyihän sieltä tokkurainen koira. Eivät oikein tykänneet siitäkään että menin niin aikaisin paikalle,kysyivät että soitettiinko mulle että koira pitää tulla hakemaan. Yritä siinä sitten selittää että ei kun en vana jaksanu ite hengailla kauempaa ostarilla ja että meillä on pitkä matka kotia.
112 rialia tiskiin,koira kyytiin pepsodent-hymynsä kanssa ja kohti Soharia. Matkalla ehti inhottavasti pimetäkin ja loppumatkan sai ajella pimeydessä. Tai miten sen nyt ottaa, joka ikinen työmaa koristeltu valoilla ja niitä riitti, samoin rekkoja jotka tuntuivat loistavan joulukuusen tavoin kun takaosassa paloi kilpaa siniset,punaiset ja vihreät valot ja katolla vilkkui vielä keltainen. :O

Suhteellisen rasittavaa ajella täällä päin. Arabeilla on kauhea kiire koko ajan (minne?? kun muuten tykkäävät vain istuskella puun alla ja vetää lonkkaa) ja koko ajan roikkuvat puskurissa, ihan kuin se nopeuttaisi jotenkin. Jos et älyä vaihtaa kaistaa edestä niin väläytellään valoja tai soitellaan torvea niinko mulle eilen. Meni hetki ennen kuin tajusin et mullehan se oli tarkoitettu. Vilkkua ei käytetä missään nimessä,voi vaikka lamppu kulua ja kaistaa voi vaihtaa vaikka suoraan toisen eteen jos siltä tuntuu. Tai vaikka pysähtyä kokonaan ilman mitään sen kummenpaa syytä. Niin ja kuvitelkaa tähän kuvaan aikuiset arabimiehet kahlailemaan kaavut lanteilla:

Tässä kohtaa ei kukaan sattunut olemaan kahlailemassa mutta olihan niitäkin nähty,pikkulinnut kertoi. Viime viikolla siis pikkasen satoi taas vettä, olen mennyt laskuissa sekaisin mutta tällaista jälkeä se aina aiheuttaa kun ei ole kunnon viemäreitä. Veden syvyys on tossa sitä luokkaa että pikkuauto on puskuria myöten vedessä!!

Mutta joo,me päästiin Ukideemuksen kanssa turvallisesti kotia,kukaan ei jäänyt auton alle vaikka noita kamikaze-juoksijoita tuntui siellä riittävän. Kovin oli väsynyt poika ja hetken jo pelästyttiin että meinaako se jäädä koko yöksi mein sänkyyn nukkuu?? :D

Huomenna olisi tarkoitus alkaa duunaa joulutorttuja. Koe-erä rahkavoitaikinaa ja torstaihin asukaspikkujouluihin torttuja ja glögiä, saas nähdä kuinka uppoo. Hei,nythän mä vasta tajusin että pääsenhän mie tavallaan pikkujouluihin, vähän vaan erilaisiin kuin on tottunut. Huomenna jos saisin koristelunkin loppuun niin otan sitten kuvaa että mitäs tuli saatua aikaiseksi.

Ai niin,tänään ostin ensimmäisen maton! Tuossa uudessa Ramez-shopping centresssä on huikean halvalla mattoja myynnissä, onks toi sit jotain itämäista kudontaa a'la Turkki,sieltä ne matot nimittäin tulee. Anyway,tää ostamani matto oli kokoa 100cm*300cm ja maksoi 14 rialia,28 €. Ja tuon kokoluokan matot siis alkoivat jostain 11,5 rialista. Kahden metrin pätkää sai alle 10 rialin,olisko ollu 7 ja risat. Mutta tää, jätti-isot matot maksavat 35-45 rialia! Siis alle 100€.. ja nyt puhun isoista matoista! Katsomani koko oli 350cm*450cm ja se vielä isompi oli vissiin 450cm*550cm. Pitää vissiin käydä hakees jouluksi matot vaikka onkin vähän eri teemaa mitä itse meinasin mutta kun halvalla saa ;)

Sellaisia tänne päin kuulupi. Huikaisevan nopeasti on vuosi mennyt,kohta ollaan tasan vuosi täällä hengailtu ja juniori veivaa enkkua kuin vanha taitaja kohta. Hyyvä! Tuntuu että se onkin ainoa asia joka tuolta koulusta ON jäänyt päähän,ei ole juurikaan kokeita pidetty niille...

Ps. käytiin leffassa, Rise of the guardians eli onks se sit Suomen teattereissa Viisi legendaa? Oli hauska,suosittelen :D


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti