keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Häätöuhan alla!!

Nonni, ehdittiinhän me tässä kämpässä asua melkein kolme viikkoa kun meitä uhattiin jo häädöllä!!

Hommahan meni niinkuin näin...
Kumpikaan meistä, Juniori eikä minä oltu loppupeleissä kovin vakuuttuneita siitä että onko tämä meille oikea paikka sittenkään. Mua tökki että asunto oli jätetty omaan silmään nähden aika kurjaan kuntoon (tästä aiheesta myöhemmin) ja Juniori taas ihmetteli missä ne vuokraisännän "lupaamat" muut lapset oikein piileskelevät kun ei näy ipanan ipanaa missään. Ja noh,Ukikaan ei malta olla vuhkimatta rappukäytävästä kuuluville äänille. Tossa naapurikämpässä tuntuu asuvan monta ihmistä kun koko ajan joku on tulossa tai menossa. Eikä tosta läheltä tulevat lehmänpaskan hajutkaan nyt maailman mukavimmat tuoksut ole näin tottumattomattomalle..

Noh,mielessä siis olisi että josko sittenkin kyseltäisiin muualta asuntoa ja mulla oli vielä facebookissa yhteystiedot naiselle joka jo aiemmin tarjosi asuntoa mutta ei uskaltanut sitä silloin luvata koska olimme muuttamassa vasta kesällä ja asunto olisi ollut vapaa keväällä. Huvikseni laitoin sille viestiä ja jee, asunto olisi taas vapaana syyskuun alusta. Sain kuvia asunnosta ja käytiin Juniorin kanssa tekee vakoilukäyntejä alueelle ja mä olin ainakin myyty jo pelkästään näkemästäni. Kauppoja,kahviloita kävelyetäisyydellä ja supermarkettiin voi mennä itse hiplailee tuotteita eikä tarvitse kaikkea tilata. Ensi viikolla myös näemme millaista sisällä oikeasti on.

Ajattelin olevani reilu ja laitoin eilen illalla vuokraisännälle viestin mikä on tilanne (selitin kohteliaasti kaikki epäkohdat) ja että haluamme muuttaa syyskuun alussa. Mikä oli lopputulos: hän veti herneet nenään ja oli valmis tulee hakemaan avaimet jo tänään!! siis tänään,oikeasti!! En mä nyt sitä niinkään panikoinut että meidät tänään heittäisi pihalle vaan että mistä saan meille elokuuksi asunnon näin lyhyellä varoajalla. Onneksi, siis todellakin onneksi facebookin sosiaalinen verkosto toimii ja sain apua suomalais/maltalaiselta pariskunnalta jossa toinen osapuoli oli vielä kiinteistöalalla itse. He tulivat käymään tässä meillä ja tämä Mario soitti vuokraisännälle ja sai sovittua että saamme asua tässä vielä elokuun. Vuokraa meidän tarvitsee maksaa vain 300€ enemmän joka mun mielestä on ryöstöä mutta no can do!! Pakko alistua koska tuskin saan mistään kattoa pään päälle kuukaudeksi.. Ellei nyt sit joku ihme tapahdu ja jostain löytyykin halvemmalla jotain. Niin ja maksamamme depositin menetämme mutta siihen olin jo varautunut.

Näinkin siis voi käydä!! Muhun ei kuulemma nyt luoteta enää ollenkaan ja että vuokraisäntä halusi vaan tehdä meille palveluksen: If she is unhappy here, she can go now!!

Jos joku nyt harkitsee muuttoa Maltalle ja asunnon vuokrausta niin olkaapa tarkkoja. Mä mokasin koska hätiköin.
 *Tehkää alkuun vaan lyhyen ajan sopimus vaikka se maksaakin enemmän teille.
 *Jos mahdollista, käy alueella useamman kertaa ennen kuin olet varma että haluat juuri sinne.     Mäkin huomasin noi lehmät VASTA muuton jälkeen.
 *Tsekkaa vuokrasopimus tarkkaan ja allekirjoita, meillä on allekirjoittamaton sopimus.
 * Jos ei oo ihan pakko, älä katkaise sopimusta kesken kauden jos haluat saada takuunkin takaisin. Sen takia juuri lyhyet sopimukset ovat parempia kuin pitkät.

On varmaan muitakin neuvoja mutta eipä juuri tule mieleen. Jäi aika paska maku tästä päivästä, oonkohan mä nieleskelly liikaa tota paskanhajuista ilmaa tai jotain??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti