maanantai 15. heinäkuuta 2013

“I yam what I yam, and that's all what I yam.”

Hei vaan.
Näin sitä on hurahtanut jo reilu viikko uudessa kodissa ja onpa aika mennyt taas nopiaan kun on jo viikonloppu. En olekaan muuttotouhujen jälkeen postausta tehnyt (vissiin, muistikin mennyt) mutta kaikenlaista tässä välissä ollaan puuhailtu.

Bussilla ainakin kuljettu törkeän paljon ;) Täällä bussilla kulkeminen on todella edullista, päiväksi meidän bussilippu kustantaa yhteensä 3,10€.
Noh, se nyt jäi väärin päin mutta siltikin, tuollaisella piletillä sitä saa sitten kruisailla koko päivän. Pari kertaa ollaan käyty Sliemassa bussilla, aina mottona että ei sitten ostella paljoa kun pitää kantaa ostokset kotia.. Juu ei ;) Kerran mentiin ja mutkien kautta löydettiinkin Lidl joka sijaitsee tuolla..hmm.. olisiko ollut San Gwannissa. Yhtenä päivänä suhattiin leffaan St Julianssiin Ja kerran hurautettiin bussilla supermarkettiin Birkirkaraan. Itse asiassa varmaan mikään noista reissuista ei ole mennyt niin kuin käsikirjoituksessa. Milloin on hukassa oikeat pysäkit tai kadut, eikä Arrivan bussiaikataulut ole oikein pitävää sorttia. Tai sitten käy kuten eilen ja bussi menee menojaan koska mä en tajunnut että Armier ja Mellieha tarkoittavat samaa tällä bussireitillä. Plaah..
 
No, tänään käytiin kuitenkin ihan retkeilemässä. Mutta missä?
Joku ehkä päätteli jotain jo otsikosta tai on facebookista lukenut mutta kuten kuvasta näkyy, tänään käytiin Kippari-Kallen kylässä Sweethavenissa :) Eli tällainen teemakylä/puisto on täällä Maltalla kuvatun Kippari-Kalle elokuvan peruja (pääosassa Robin Williams Kippari-Kallena) ja se sijaitsee Melliehassa. Bussilla tästä oli sinne matkaa noin 40 min bussissa ja Melliehassa oli mahdollisuus vaihtaa joko toiseen bussilinjaan tai mennä retkitoimiston kyydillä. Me valittiin jälkimmäinen koska niin sopivasti sattui reitille se toimisto.Maksettiin suoraan toimistoon liput ja hintaa tuli 24€. En muista oliko tuossa edestakaisesta kyydistä mikä veloitus.
 
Oli kiva päivä ulkona. Paikka ei ole mikään suuren suuri mutta siellä on mahdollisuus pelata minigolffia (aika kökkö rata mutta eipä me sen takia sinne menty) tai seurailla erilaisia esityksiä. Taloissa voi käydä sisällä ja niistä löytyi infoa Kippari-Kallesta ym. Alueella oli myös pari ravintolaa.Toisessa syötiin lounaat, aivan sairaan isot annokset pastaa. Mulle kanalla ja Juniorille bolognesella eikä kaikki mahtunut napaan. Eikä hintakaan päätä huimannut, alle 20€ juomien kanssa.Ainoa vaan että ampparitkin tykkäsivät ravintolasta ja terrorisoivat meidän pöytää koko ajan.
 
Rannassa pystyi myös uimaan. Oltiin etukäteen katsottu että tämä Anchor Bay kuuluu meduusavapaisiin uimarantoihin joten pyyhe oli mukana. Olin muuten elämäni ensimmäistä kertaa välimeressä uimassa :) Mä olen yleensä aika arkajalka ja veden pitää olla todella lämmintä ennen kuin mut saa veteen mutta kyllä, uitua tuli ja vesi oli sopivan virkistävää!
 
Kyyti tuli hakemaan 17.30 ja vei meidät takaisin lähtöpisteeseen jonne jäätiin odottelemaan bussia kotia. Ja arvatkaas mitä kävi? Ilmeisesti bussi oli niin täynnä jo ennestään ettei se edes pysähtynyt pysäkille tai sitten kuskilla oli vain huono päivä ja hypättiin toiseen bussiin joka oli aivan täynnä. Siis ääriään myöten. Arvatkaa vaan oliko kuuma?? No jep.. Onneksi yksissä liikennevaloissa kuski avasi vähän ovea jotta saimme raikasta ilmaan. Yritin narisevalle Juniorille esittää asian valoisamman puolen: Ajattele jos bussi oli ladattu täyteen hikisillä haisevilla intialaisilla jotka kaikki seisovat käsivarret pystyssä pitäen kattolenksuista kiinni  ;)
 
Noh, ruuhkaakin oli ja matka tuntui kestävän i k u i s u u d e n!! Jäätiin sitten St. Julianssissa bussista pois ja hypättiin taksiin,ei sekään ollut kuin 8€ sieltä Msidaan. Ja päästiin ainakin oven eteen, ei tarvinnut enää kävellä pysäkiltä.
 
Tähän loppuun sekalainen valikoima tänään napsittuja kuvia. En ehtinyt tehdä niistä kollaasia joten menköö nyt näin.
 Yläkuvassa siis maisemaa Popeye's Villagesta.

Anchor Bay


Kylä rannalta katsottuna..olisi päässyt myös 15min. meriajelulle mutta me ei menty kun Juniori ei tykkää laivamatkoista.


Maisemaa Melliehan suuntaan

Melliehassa oleva ranta keskellä kaupunkia



  Sellaisia kuvia ja tunnelmia tämän päivän reissulta. Saas nähdä minne ensi viikolla päädymme ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti