sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Arabialaista kauppameininkiä

Ei, en valitettavasti tule tässä jutussa kertomaan tyypillisestä arabialaisesta basaarimeiningistä tinkimisineen ja kahvin juomisineen vaan ihan tuikitavallisesta ostosreissusta kauppakeskukseen. Täällä tuo  kauppakeskus-nimike saattaa tosin välillä olla  yliampuvaa, on nimittäin nähty pienen pienen kulmakaupan ikkunassakin teksti shopping centre :D

Mutta siis, kuten arvata saattaa niin viime viikonlopun Dubain reissu jäi tälläkin kertaa haaveeksi :/ Lauantaina pyörähdettiin kyllä pojan kanssa Centrepointista hakemassa synttärilahjaa luokkakaverille ja taas kerran totesin että noup, ei kokouikkareita. Kuin sattuman kaupalta löysin kaksi paria toppibikineitä (onks ne jotain tankineita..tai jotain) joista toinen oli vielä oikeaa kokoa joten hätävaraksi ostin sitten sellaisen, hintaan 3 OMR.  Ja noh,onhan SEKIN parempi kuin tuo klooriveden raiskaama riepu jota tähän asti olen päälläni pitänyt ja varmaan pelkällä tahdonvoimalla saanut sen päälläni pysymään,sen verran löystynyttä tuo elastiini kyllä on jo!

Asiaan,eilen sitten mentiin "ajan kanssa" ruokaostoksille ja Carrefourhan sijaitsee Safeer Mall-nimisellä "ostarilla" joka sisältää erinäisiä kauppoja,kahvilan ja pikaruokaa kahdessa tasossa. Alakerrassa on siis tuo Carre,lukuisia tuoksukauppoja jotka haisevat (yleensä tuoksuvat mutta tässä tapauksessa haju on aivan liian voimakas omaan nokkaan) , muutama puhelin- ja kultakauppa. Ja joitain muitakin epäoleellisia. Yläkerrassa on pikaruokalat,desibelit ylittävä lasten leikkipaikka, sisustustarvikeliike (ainakin kynttilöitä oli niin maan pirusti),kenkäkauppa ja yksi ainokainen vaateliike. Toiveikkaana suuntasin sinne etsimään niitä uikkareita mutta ainoa mikä jäi mielee oli puuterinväriset polvipituiset mummokalsarit :D Ei siis yhden ainutta kokouimapukua...

Joten back to business eli ruokakauppaan. Tiedättekö sen tunteen kun löydätte jonkun kivan elintarvikkeen josta muodostuu teidän lemppari ja itku-potku-raivarit ovat lähellä kun kyseinen tuote poistuu markkinoilta? Welcome to Sohar, täällä se on jo arkipäivää. Viime kauppareissulla huomattiin että ostamamme kahvilaatu oli poistunut. Onneksi sentään vastaava tuote oli tullut hyllyyn mikä ei niin itsestään selvää täällä ole. Suodatinpusseille ei ole näkynyt korviketta, kerran ne sieltä hyllystä bongasin mutta sen jälkeen en. Onneksi meidän keittimessä on kestosuodatin niin ei tarvitse alkaa pussien perään itkemään ja tutkimaan marttojen vinkkejä kuinka taittelet itse pussisi. Mutta nuo itkupotkuraivarit olivat aika lähellä eilen kun huomasin kilon rasvattoman maitorahkan hävinneen :(  Kauaa ei siis tuosta ilosta saanut nauttia,höh.. Samoin olen Bistoa etsinyt joka kauppareissun yhteydessä mutta aina siellä on vaan tarjolla vihreää purkkia. Eli Bisto on tuollainen kastikesuuruste ja sitä löytyy kolmena eri vaihtoehtona; paisti(punainen prk),kana (keltainen) ja kasvis (vihreä). Tulee hyvää kastiketta,vain vettä, Bistoa ja loraus kermaa sekaan. Toivossa on hyvä elää että vielä tuo punainenkin Bisto kauppaan palaa.

Onneksi sentään kauppareissun siivittämää tappiota hieman lievensi mehubaarista ostamamme juomat; 0,4litran pikari täysi soseutettua mansikkaa,kiiviä,omenanpaloja ja mitä vielä, päällä makeaa mantelirouhetta. Nams,on todella hyvää ja hinta hävyttömän halpa,vissiin jonkun pari euroa.

Uutta toivoa Dubain reissulle tälle viikolle. Pojalla on koulusta taas lomaa (school holiday) ja ennakkotiedosta poiketen lomaa onkin vain 28-29.4 eli hieman pidempi viikonloppu. Alunperin koulun sivulla oli että loma alkaisi jo keskiviikkona. Saapi nähdä kuinka poika itse ottaa tiedon vastaan, on ollut siinä uskossa että enää kaksi herätystä tälle viikolle ;)

Tässä kuvassa on muutes Sohar Roundabout. Kuten aiemmin olen sanonut,liikenneympyröitä täällä riittää ja jokainen niistä on koristeltu eri tavoin. Tämä taitaa olla se hienoin ja ihan tässä meidän lähellä eli jos kotona haluaa jonnee mennä niin tämän läpi pitää ajaa.

Sellaista tällä kertaa,nyt taidan itse siirtyä arabian pikakurssin puoleen jonka Ylen nettisivuilta löysin. Mies kyllä sen jo teilasi että turhaa moista opiskella mutta tuskin siitä haittaakaan on. Lähinnä kyllä itseänikin enemmän kiinnostaa se espanjan kurssi, joskus muinoin sitä Kotkan Opistolla melkein vuoden luin ja harmittaa suunnattomasti että kesken jätin. Koskaan kun ei tiedä koska sille kielelle käyttöä on ;) ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti