lauantai 14. huhtikuuta 2012

Sataa sataa ropisee

Kuten otsikkokin jo kertoi, täällä herättiin tänään sateiseen päivään joka on laskuissa toinen muuttomme jälkeen. Ekalla kerralla oli tosin satanut aamuyöllä/aikaisin aamulla mutta tänään tuota vettä tuntuu ropsivan pitkin päivää. Vielä mitään valtaisia millimääriä ei oo satanut mutta kivaa kuitenkin kun koko ajan ropisee. Normaalisti Suomessa ärsyttäisi vesisade mutta täällä sitä on kiva kuunnella :) Tilastotietona sen verran että kuulemma viime vuonna kesäkuuhun mennessä (jos en nyt väärin muista mikä ON paljon mahdollista..) oli satanut kolme kertaa ja koko vuonna sadepäivät taisivat jäädä reilusti alle kymmeneen. Harvinainen sääilmiö siis täällä :D



Torstaina siis juhlimme pojan 8-vuotis synttäreitä ja olisin niistä jo eilen kirjoitellut mutta kun ei tuo mokoma kamera suostunut siirtämään kuvia koneelle. Bileet olivat tänä vuonna pienet mutta kiva kun saatiin edes jotain juhlaa järjestettyä. Poika kutsui kolme kaveriaan paikalle joista onneksi kaikki pääsivät. Juhlat alkoivat klo 15 ja seuraavat pari tuntia menikin sitten meluisasti ja pienen draaman merkeissä.. Tuntuu noissa juhlissa aina tunteet kärjistyvän ja itkulta ja narinalta ei vältytty. Vielä kun oli pienoista ymmärtämättömyyttä aina välillä, ei tuo englanti itseltäkään aina niin hyvin taivu ja kumma juttu että perheen "native speakerit" sulkeutuivat työhuoneeseen meteliltä suojaan :)
Mutta tässä juhlien kuvasaldoa... 

Eli sankarin itsensä koristelema synttärikakku jossa tänä vuonna oli suklaapohjan välissä marjarahkaa kermalla (tähän väliin kommentoin että marjojen saatavuus täällä TODELLA huono,kalliita ja huonolaatuisia..) ja päällä kerman lisäksi mansikoita,vaahtokarkkeja, suklaamunia ja mansikkakastiketta. Nam,oli muutes oikein makoisaa mutta kuten aina, lastenkutsuilla kakkua ei ikinä mene.
Fetapiirakkaa a´la Marie

Tässä puolestaan suklaa-vaahtokarkkimuffinseja joululahjaksi saadusta muffinsikirjasta. Jeps,oikein makoisia nekin :P Siinä kirjassa on kyllä melkoisen monta reseptiä joita tarviis kokeilla mutta saapi nyt toistaiseksi olla ennen kuin olen saanut pakkasesta pois vanhojakin herkkuja. Muutenkaan ei viitsi kauheasti herkkuja popsia jos mielin kiloja saada pois mutta silloin tällöin saa vähän herkutella :D



Ja viimeisessä kuvassa juhlavieraat pöydässä ja kukaanhan ei tietenkään halua katsoa kameraan :) Mutta pöydän vasemmalla puolella Daniel (Hollanti/Ukraina), Jules (Texas), sankari pöydän päässä ja oikealla Stijn from Holland .

Täytyy kyllä sanoa että on se kiva ettei synttäreitä ole useammin kuin kerran vuodessa,melkoisen puhki tästäkin sessiosta taas :D

Täällä meidän asunnossa on alkanut pyörii ihan hulluna hämähäkkejä :(( Yök,yök ja YÖK!!
Eilen illalla yksi terririsoi sohvaa enkä voinut istua siinä koko iltana koska olin varma että siellä se hämis pyörii vielä. Vasta tänään saatiin se pois kun oli kipitellyt miehen jalan päällä ja siitä sitten huitaisi sen lattialle josta oli hipsinyt pojan tossuun. Enhän mie niihin tossuihin voinut koskea vaan mopin varren kanssa tökin molemmat tossut pihalle jäähylle :D En oo viitsiny tsekkailla et vieläkö se siellä tossussa on. Noh, siitä kun päästiin niin keittiössä niitä vilahti ainakin pari..Harmi ettei pojan ötökköimuri toimi, olisi sille meinaan hommia!
Tästä jotenkin kummasti hiipii mieleen se faktatieto että montako hämähäkkiä menee ihmisen suuhun nukkuessa jos sattuu suu auki nukkumaan??

-Ei,en olisi halunnut tietää mutta pakkohan se oli googlettaa ja yöks, mä teippaan suuni nukkuessa mikäli en ole omaa kiintiötä (eli 10 hämppyä) ehtinyt vielä syömään...



ps. tää teksti menee jotenkin hassusti vissiin tossa sivulla vaikka se tässä kirjoituskohdassa on ihan normaalin näköinen...outoa...jos se menee silleen niin älkää antako sen häiritä :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti