maanantai 16. huhtikuuta 2012

Jalluu,kossuu ja kaljaa...

Niin, ihan noin railakasta juomakulttuuria täällä Omanissa ei sentäs ole mutta jos jollakulla on vielä harhaluuloja liittyen arabimaihin ja alkoholiin niin nyt on aika kumota niitä.

Siis onhan täällä kuiviakin paikkoja, siis arabimaissa mutta nyt en puutu niihin vaan tähän Omanin tilanteeseen. Mitään baareja/pubeja täällä ei erikseen ole eikä kaupasta saa ostettua kuin alkoholitonta olutta (joka on muutes loistava janojuoma) sillä islamin uskonto kieltää alkoholin käytön. Täällä Soharissakin on ainakin kolme isompaa hotellia joiden yhteydessä olevasta ravintolasta alkoholia saa, itse en vielä ole niihin päässyt tutustumaan.

Mutta, ei hätä ole tämän näköinen. Jos "viinahammasta" kovin kolottaa niin onhan täällä ihan oma ravitsemusliike josta saa erikseen haetulla luvalla käydä tietyn summan edestä kuukaudesta ostamassa näitä virvoitusjuomia. Lupa haetaan Muscatista ja se paljonka saa kuukaudessa käyttää, määräytyy tulojen mukaan. Ilmeisesti siinä oli jokin prosentuaalinen osuus kuukausituloista.
Hmm, en kyllä ole kovin yllättynyt kun mies kävi eilen tuon luvan muiden asioiden ohella Muscatista hakemassa ja luvassa oleva maksimiostosmäärä on pienempi kuin olisi saanut olla. Mutta hyvin näytti silläkin pärjäävän.
Vertailun vuoksi, jos ajatellaan että alkoholi on täällä vähän niinkuin kielletty hedelmä niin silti yllättävän edullista; 24 tölkin(0,5/tlk) laatikko olutta 8 OMR eli 16€. Samoin väkevämmät menee kyllä Alkon hintoja alemmalla.
Joten ei kun kiskomaan :D:D


Jos ei nyt kuitenkaan, on tuossa alkossa liikaa kaloreita mun "budjettiin", yhdessä ainokaisessa oluttölkissä yli 200kcal!! Niitä kun parikin ottaa niin neljännes päivän kaloreista juotu...
Kovin kaksinen ei nyt ollut viime viikon pudotustulos, -200grammaa mutta täytyy olla tyytyväinen tuosta pienestäkin pudotuksesta. Olin jo aivan varma kaikkien synttäri- ym herkkujen jälkeen että nyt kosahtaa plussalle mutta huh,miinusta tuli. Taisin tuon yhtenä iltana punnitun tuloksen perusteella vieroittaa itseni myös vaa'alla ramppaamisesta, sen verran säikähdin lukemia ja yritän nyt uskoa että kerta viikkoon ON ihan ok tuossakin hommassa.

Nyt jos tähdet ovat suotuisat ja hyvät henget puolellamme, tällä viikolla pääsemme EHKÄ Dubaihin käymään. Olisi niiiin tervetullutta vaihtelua ja shoppailusormia syyhyttää, uudelle uikkarille olisi käyttöä. Mutta palaanpa siihen aiheeseen reissun jälkeen JOS tämä nyt vaan toteutuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti