perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kadonneen sirun metsästys

Tiistaina pakkasin pojat, Juniorin ja Ukin autoon ja lähdettiin luovimaan omaa tietämme kohti Muscattia. Oli aika mennä eläinlääkäriin verikokeeseen enkä nyt suoraan sanoen riemusta hyppinyt. Musta on ihan haitarista ajaa yli 200km vain sen takia että koiruus pääsee tarkastukseen kun ei lähempää löydy vastaanottoa. Ja koska koiruus on mukana, ei ole luvassa mitään kivaa eli shoppailua. Ottaen huomioon vielä että tää apinat ei täällä osaa autoa, tuskin kukaan olisi päässyt läpi suomalaisesta inssistä..

Muistissa onneksi oli kuinka klinikalle ajetaan. Tosin, tietöiden takia oli Muscat express-tien viitta kadonnut ja iloisesti huristeltiin liittymästä ohi. Noh,onneksi ei mits vahinkoa tästä seurannut vaan päästiin ns. lentokentän kauttakin perille.

Muscatissa kyllä odotti yllätys: liikennevalot poissa pelistä ja aivan törkeät ruuhkat. Meidän piti kääntyä vasemmalle valoista ja siinä 5 minuuttia seisottuamme alkoi meidän jono vasta liikkua. Tällaisina hetkinä kyllä osaa arvostaa asioiden eli tässä tapauksessa valojen toimivuutta!

Klinikka löytyi ja noh, taas se alkoi. Mä en ymmärrä onko mun ulkoisessa habituksessa jotain vikaa vaiko miksi mä saan aina niin tympeää kohtelua. Tai ei, se ei ole pelkästeen mun ongelma, samaa kohtaa koko perhe. Siinä vaiheessa kun käy ilmi että ollaan jostakin niinkin kummasta maasta kuin Suomi kotoisin niin kiinnostavuuspointsit laskee silmissä. Ja tää ei oo mitään kuvittelua! Olisitte livenä kuulleet sen kuinka meiltä kysyttiin milläs asioilla te tänne tulitte ja vertailleet sitä klinikan vakioasiakkaisiin (se tekopirteä äänensävy ja small talkit, helouuuu, how are you? is everything ok with your cat/dog/blaa blaa) niin tekin huomaisitte eron..
Noh,verikokeeseen siis Uksun vietiin ja pian ottivatkin sen käsittelyynsä. Meni hetki kun hoitaja tuli sanomaan että joo,muuten kaikki ok mutta mikrosirua ei löydy. Onhan se varmasti laitettu?
Joo eiku turhaan vaan laitettiin tarra koiran passiin.. haloo????  Meni toinen hetki ja ell tuli sanomaan saman että juu, ei löydy sirun signaalia,voitteko käydä tarkistuttamassa tuossa läheisessä eläinkaupassa että josko vika on vain sirun lukijassa,heillä on erilainen lukija siellä.

Ja taas saatiin lähinnä silmien pyöritystä osakseen kun kysyin että juu,no problem, missä vaan on lähin eläinkauppa? "No sehän on siinä Sabco-centressä"... Hmmm.... No anteeks nyt kamalasti kun ei ole Muscat hallussa. Voinhan mä pyytää teitä tänne Sohariin ja käskeä viemään pyykit tiettyyn pesulaan. Ai et tiie missä se on? No voi harmi..
Pyysin ell:ä piirtämään mulle kartan kun en heti meinannu hiffata että missä. Ja pieleen me ajettiin silti. Mun mielestä kartassa luki että ensin liikennevalot,sitten sen jälkeen tulee u-käännös. Joka on tyystin eri asia kuin se että olisi pitänyt liikennevaloissa tehdä u-käännös. Ajettiin sitten hurjan paljon pidemmälle kuin oli tarvis. Ja valothan olivat edelleen pimeinä. Eikä ilmastointilaite jaksanut kunnolla puhaltaa kylmää, oli vähän kuuma.Kesti melkein tunnin päästä sinne Sabco-centeriin ja huomata että se oli turha reissu. Sirua ei löytynyt.

Takaisin klinikalle ihmettelemään. Oli kaksi mahdollisuutta, joko siru on lakannut toimimasta joka on harvinaista muttei mahdotonta TAI sirua ei ole ollenkaan. Ennen kuin uusi siru voidaan laittaa piti selvittää onko siellä nahan alla toimimaton siru, kahta toimivaa sirua kun ei saa olla. Joten eikun röntgeniin. Uki-raukka sai taas kuonokopan ja vielä kurjempaa oli hengata kissojen kanssa samassa tilassa eikä niille voinut tehdä mitään.

Taas pientä venailua ennen kuin kuvan sai. Ei sirua, ei muruakaan nahan olla! Just! Maksettiin sitten Suomessa eläinlääkärille mikrosirusta jota ei kuitenkaan saatu. Nimittäin, silloin kun sitä laitettiin, Uki juuri liikahti ratkaisevalla hetkellä ja siru ilmeisesti jäi ihon pinnalle. Mutta koska karvaa on niin paljon, se jäi karvoihin jumiin ja piippaili kyllä seuraavalla käynnillä. Ja harjatessa lähtenyt pois.

Noh, uusi siru asennettiin ja tällä kertaa meni niin nappiin kuin vain voi. Koira ei inahtanutkaan ja pysyi paikallaan. Mä olin kyllä vähällä inahtaa kun laskun näin: 140 rialia!! Rabies verikoe 100 omr ja siru 30 omr ja x-ray 10 omr. Mutta nyt Uki on lähes vapaa muuttamaan. 3kk tästä verikokeen ottopäivästä saa lentää,enää tarvitaan vain matokuuri viimeistään 2 vrk ennen lentoa joten silloin taas Ukin kanssa Muscattiin. Juniori jo ilmoitti että HÄN ei sitten tule mukaan ;)

Mullakin on nyt sit lentolippu lomaa varten ja hotelli buukattu 27-21.5. Nice :) Kiva päästä yksin lomalle vaikka vähän ne lennot jännittääkin, ikinä kun en ole yksin ollut koneessa.

Huomenna koittaa taas paluu arkeen ja koulut alkavat. Tämä olikin nyt viimeinen pidempi loma ennen kesälomaa, ensi kuussa on joku yhden päivän vapaa mutta muuten ovatkin lomansa pitäneet. Enää muakaan ei harmita ettei saa aamuisin nukkua koska on kiva mennä sinne jumpalle aamuisin, nyt tän loman aikana se on ollut vähän niin ja näin.

Sellaista. Palailen taas asiaan kun on jotain uutta :)

2 kommenttia:

  1. Siis koska sä sinne maltalle meet?oliko ihan oikein tos noi päivät?

    VastaaPoista
  2. Hah, hyvä sie :) eli oikeat päivät siis on 17-21.5 :)

    VastaaPoista